LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski anunță progrese "puternice" ale forțelor armate ucrainene în sudul țării

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski anunță progrese "puternice" ale forțelor armate ucrainene în sudul țării

Este a 223-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Zelenski anunță progrese ale forțelor armate în sudul Ucrainei.

Zelenski anunță progrese "puternice" ale forțelor armate ucrainene Foto Profimedia

UPDATE 06:00 Ajutorul militar al SUA grăbește posibilitatea unei confruntări directe, afirmă un diplomat rus

Un diplomat rus a declarat că ajutorul militar acordat de SUA Ucrainei grăbește posibilitatea unei confruntări directe între Rusia și NATO.

SUA continuă să pompeze tot mai multe arme în Ucraina, facilitând participarea directă a luptătorilor și a consilierilor lor în conflict”, a spus Konstantin Vorontsov, șeful delegației ruse la Comisia de dezarmare a Națiunilor Unite, în cadrul Primului comitet al Adunării Generale a ONU, potrivit Hotnews .

„Acest lucru nu numai că prelungește desfășurarea luptelor, dar duce totodată situația mai aproape de o linie periculoasă a unei ciocniri militare directe între Rusia și NATO”, a adăugat Vorontsov.

UPDATE 03:00 Lukașenko susține că Belarus participă în războiul din Ucraina, dar nu ca parte militară activă

Președintele bielorus Alexandr Lukașenko a declarat, marți, că țara sa participă la "operațiunea militară specială" pe care Rusia o desfășoară în Ucraina, dar nu ca parte militară activă.

„În ceea ce priveşte participarea noastră la o operaţiune militară specială în Ucraina, participăm. Nu o ascundem. Dar nu ucidem pe nimeni. Nu ne trimitem armata nicăieri. Nu ne încălcăm obligaţiile”, a declarat Lukaşenko în timpul unei întâlniri militare, la Minsk.

Citește continuarea aici.

UPDATE 02:00 Zelenski anunță progrese "puternice" ale forțelor armate ucrainene în sudul țării

Volodimir Zelenski a transmis, în timpul discursului său de marți seară, că a revendicat marți "progrese rapide și puternice" ale armatei ucrainene în sud. Președintele ucrainean a anunțat că a recuperat zeci de localități de la ruși.

"Zeci de localităţi au fost eliberate chiar în această săptămână" în cele patru regiuni anexate la sfârşitul săptămânii trecute de Rusia, şi-a exprimat satisfacţia Volodimir Zelenski, potrivit Agerpres.

Citește continuarea aici.

Volodimir Zelenski salută sprijinul Indiei pentru Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o discuție telefonică cu premierul indian Narendra Modi căruia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat Ucrainei.

Volodimir Zelenski i-a "mulţumit lui Narendra Modi pentru sprijinul indian privind suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", se arată într-un comunicat publicat de președinția ucraineană, potrivit Agerpres.

Citește continuarea aici.

UPDATE 00:00 Ucraina ar putea reporni centrala nucleară de la Zaporojie

Energoatom, compania nucleară de stat ucraineană, ar putea reporni centrala Zaporojie pentru a verifica standardele de siguranță, potrivit The Guardian. O eventuală repornire a centralei nucleare vine la doar câteva săptămâni dupăce au avut loc temeri cu privire la un potențial dezastru cauzat de radiații la centrală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia